Orisneiby Carballo (Cuba)

Orisneiby és una dona provinent de Cuba que va arribar aquí a Espanya amb 30 anys, Oris ens explica que la seva situació a Cuba era bona, tenia els seus estudis, seva treball com a infermera, però que buscant una vida més còmoda, millors condicions econòmiques i poder proporcionar una vida millor per als seus fills va decidir emigrar a Espanya. . Va arribar el 2007 amb una raegrupacio per part del seu marit que va arribar dos anys abans i va viatjar amb avió amb els seus dos fills.

Explica que li va costar una mica adaptar-se a la llengua catalana i als costums. La seva situació en arribar era una mica complicada, el seu marit treballava però ella va estar un any a casa sense poder treballar mentre es tramitaven els papers del seu títol per començar a treballar ja que no tenia el permís per treballar.

Va començar a treballa tenint cura de persones grans fins a poder tenir el permís de treball. Actualment treballa de governanta en un hotel. No treballa d'infermera i malgrat tenir un treball estable pensa que no ha pogut assolir les seves expectatives.Li agradaria en algun moment tenir la nacionalitat espanyola i portar la seva família de Cuba cap a Espanya o en algun moment poder tornar a Cuba.


Comentaris

Entrades populars