Presentació

Aquest bloc és fruit del projecte "Ciutadà estranger" dut a terme amb el grup de segon nivell del curs de graduat en educació secundària al CFA Dolors Paul.

Durant el primer trimestre del curs 2017-2018, l'alumnat de GES II ha investigat sobre les causes i conseqüències dels processos migratoris des de diferents punts de vista. Una de les perspectives de treball ha estat analitzar quin és l'enfocament que els mitjans de comunicació acostumen a emprar per informar dels fenòmens migratoris.  

Amb l'objectiu de donar veu a les pròpies persones migrants per explicar les seves històries, vam acordar fer una tasca d'investigació basada en elaborar un recull d'experiències migratòries. La idea era fer entrevistes a persones del nostre entorn inmediat que hagin protagonitzat desplaçaments migratoris: des de l'exterior cap a Espanya o Catalunya, des d'aquí cap arreu del món o, fins i tot, dins les pròpies fronteres del país. No hem d'oblidar que som el país que som gràcies a l'arribada de gent d'arreu de la península i, per descomptat, també de la resta del planeta. Amb aquesta idea, a cada entrada trobareu dos tipus de materials. D'una banda, una breu història de vida de cada persona entrevistada i, de l'altra, la pròpia entrevista en arxiu d'àudio per tal que pugueu sentir-la de primera mà.

Així doncs, navegant per aquest espai trobareu entrevistes i històries de vida molt diferents. Esperem, d'aquesta manera, obrir una finestra per conèixer millor els nostre veïns i companys des d'un posicionament lliure d'etiquetes i prejudicis. Ja ens direu què us sembla!

Equip docent Ciències socials

Comentaris

Entrades populars